Arany ezüstszürke | Arany őszibarack | Ciprusi rozsdabarna | Fehérfoltos sárga | Kréta méregzöld | Rodosz aranysárga | Világos acélszürke

Mind a 4 széle géppel vágott.

Gneisz
A gneisz metamorf kőzet, amely közepes vagy nagyfokú metamorfózison ment keresztűl.
Gneiszes szerkezet
Kézipéldány méretben előforduló foliáció-típus, amit deformáció és átkristályosodás hoz létre.
Jellegzetességei:
1. szabálytalan- vagy gyengén meghatározható rétegesség-sávosság,
2. ásványszemcsék szemalakú vagy lencsés aggregátumai,
3. a nem izometrikus ásványszemcsék csak gyengén kifejlődött palásságot határoznak meg.
Az elnevezés használható olyan kőzetek esetén is, amelyeknél inkább a lineációs szerkezet uralkodik a gneiszes szerkezettel szemben, ilyen esetben a “lineációs gneisz” elnevezést használjuk.
Ásványos összetétele
A gneisz elnevezést csaknem mindig olyan kőzetekre alkalmazzák, amelyekben sok földpát és kvarc van. Leggyakoribb ásványos összetétele: földpát, kvarc, csillám. Kivételesen olyan esetben is használható, amikor más összetevőkből áll: pl. földpát- és kvarcmentes kordierit-antofillit gneisz.

Irányított szövetű, palás (rétegzett) szerkezetű durvaszemű kőzet, melynek szem alakú vagy lencsés ásványszemcséi gyenge palásságot határoznak meg. Mivel a kvarc és a csillámok jól felismerhetők benne, könnyen összekeverhető a csillámpalával. Fajtától és formátumtól függően különböző felületekre, elsősorban impregnálva ajánljuk. Fagyálló, nem csúszik, kopásálló, ellenáll a légkör kémiai hatásainak, kül- és beltérben egyaránt felhasználható.

Vtg mm Méret x cm ~Súly:Kg/m2 ~m2/raklap
15-20 5,10,15,20x vált hossz ~50 50